Instagram

pondělí 25. června 2012

Sleek - Blush By 3, odstín Lace


O firmě Sleek jsem prvně slyšela – jako o většině své současné kosmetiky - na youtube, u pixiwoo a funnypilgrim. Pak, zejména po otevření českého eshopu, se i na českých blozích počala na Sleek pět chvála, zejména na paletky očních stínů I Divine (mám též v odstínu Au Naturel, zatím neotevřeno), konturovací duo Face Contour Kit, balzámy na rty s leskem Pout Polish a tvářenky. Jedná se o britskou kosmetickou firmu, která patří k cenově dostupným.

Mě zaujala letošní novinka, a to trojtvářenka, Blush By 3. Vybrala jsem si hned 2, a to odstín Lace a Sugar (momentálně též ještě v kosmetické spižírně). Zatím nejsou k sehnání na českém ehopu, já jej mám z britského eshopu.
Balení je dle mě poměrně elegantní, tmavě černé, matné – “frézovaný” plast s lesklým nápisem Sleek MakeUP. Díky frézovanému vzhledu je náchylné na zašpinění. Uvnitř je zrcátko a tři tvářenky. Obsah tvářenky celkem 20 gr. Spotřeba do 24 měsíců. Otevírání jde poměrně snadno. Vybrat si můžete z pěti variant – Lace (dle mě neutrální), Pink Spirit (růžově laděná), Sugar (hnědě laděná), Flame (červeně laděná) a Pumpkin (oranžově laděná). Zvolila jsem, jak uvádím dvě, nyní recenzuji tedy Lace.







Barvy obsahuje tři – crochet, guipure, chantilly. Zde se přiznám je trošku menší oříšek – jak se která tvářenka jmenuje (jasná je pouze prostřední). Názvy jsou uvedeny na obale zespodu. Teď přichází ta otázka, zda tvářenky se jmenují tak, jak západní svět čte písmo, tedy zleva do leva, pak je první, levá, crochet, prostřední guipure a poslední, pravá, chantilly. Nebo jsou nápisy vzadu schválně umístěny pod každou tvářenku, tj. tedy zrcadlově? Pak by se ale crochet měla nazývat ta poslední, pravá tvářenka, guipure opět prostřední a chantilly ta první, tedy levá. Výrobce to nevysvětluje na svých ofiko stránkách a zadáte-li si to do google, polovina bloggerek je pro verzi první (tedy zleva do prava) a druhá polovina pro verzi zrcadlovou. Já osobně se přikláním k verzi první.
Přiznávám, že dle vygooglených swatchů jsem ji očekávala neutrální, méně výrazné barvy. Zajímavé je, že se mi nejvíce na netu líbila ta prostřední. Realita mě nejprve šokovala. V první chvíli jsem myslela, že první a poslední nikdy nepoužiji a jak to tak bývá, odříkaného chleba největší krajíc. Nakonec v podstatě vůbec nepoužívám guipure.

Crochet – matná, středně tmavá oranžová. Nepřipomíná ani mandarinky či pomeranč, spíš hooodně zralou meruňku. Je to taková veselá barva.

meruňka .-)

meruňka .-))

Guipure – to je pro mě velké zklamání, někdo uvádí, že to má být dupe Nars Orgasm. Tak to prrr. Orgasm je jednak daleko světlejší, navíc do růžova, má bledě zlatavé třpytečky, které jsou tak prťavé, že způsobují, že se Orgasm jakoby leskne než doslova třpytí. Celkově je Orgasm spíše studená barva. Guipure na druhou stranu jde hodně do oranžovokorálova/lososova, obsažené zlaté třpytky mají hodně teplý skoro bronzový třpyt a jsou větší než v Orgasmu. Tudíž se tvářenka hrozně moc zlatě třpytí, nelze dost dobře rozblendit a na denní nošení je absolutně nepoužitelná.




Chantilly – je opět matná, červeně broskvová barvička. Taktéž velmi optimistická.

pro imaginaci ....broskev

že by zase broskev? :-)

Pigmentace všech tří je výborná (až moc :-). Jsou dost jemně mleté (nedají se však v jemnosti srovnat např. s Diorem), Guipure je díky obsaženým zlatým třpytkám o chlup méně jemná než Crochet a Chantilly. I když jsou syté, lze Crochet i Chantilly nosit během dne naprosto bez obav, stačí jich použít skutečně malinko a dobře rozetřít. Zvlášť si obě dvě rozumí s mým oblíbeným bronzerem Becca Duende. Obě dvě budou dle mě slušet zejména dívkám se žlutým podtónem pleti. Rozhodně bych je však nedoporučovala úplným bledulkám, spíše až dalším typům pleti (angl.výstižné) light to medium, medium a nebo opáleným.

Hodnocení: crochet a chantilly momentálně 8/10 a guipure 4/10.

Poznámka: kosmetická spižírna je krabička, příp. v plodnějším období krabice :-) se zakoupenými kosmetickými produkty čekajícími na otevření až budu mít dopotřebován obdobný výrobek nebo až budu mít náladu na něco nového :-)

A co Vy? Máte též kosmetickou spižírnu nebo se hned na nové přírůstky vrháte?

18 komentářů:

  1. Mě je vlastně jedno, jak se která tvářenka jmenuje, hlavně když se dobře nanáší a dobře vypadá. A tyhle tři odstíny musejí bejt radost. Sama teď přemejšlím, jakou tvářenku pořídit, tak na tohle juknu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na hraní jsou úplně úžasné, dají se i vzájemně míchat a za tu cenu stojí za vyzkoušení - já bych po téhle zkušenosti a dle swatchu, šla i do Pumpkinu

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. u mě ta špajzka začala dárkama, co jsem dostala a hned neotevřela, pak produkty, co jsem si koupila, když mi docházel jiný (řasenky, apod.) a nakonec jsem si to oblíbila natolik, že ji používám jako antidepresivum - když mám depku, tak šup a vylovím poklad a hned je mi líp :-))

      Vymazat
  3. vyzeraju super :) sleek mam v mojom wishlistu už dávno..len neviem kedy to "odškrtnem " :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, opravdu mě příjemně překvapila jejich kvalita (zkoušela jsem i chválené tvářenky Elf a ty mě zas tak skvělé nepřišly) a cena není opravdu velká. Psala jsem si i s paní, co vede český shop, je moc milá a odepisovala, že by je mohla mít v nabídce na podzim. Škoda, že tu nejsou dostupné v kamenných prodejnách na odzkoušení

      Vymazat
  4. tak teď si nejsem jistá o co jde :D
    rose gold přeci srovnávají s orgasmem...tzn. rose gold je v této paletce přejmenovaný na Guipure?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já osobně rose gold neznám, ale našla jsem tady nějakou komparaci a v ní se uvádí, že jsou si podobné, ale rose gold je skutečně víc podobná Orgasmu a guipure je víc broskvová (tedy oranžovější)
      http://elyssianbeauty.blogspot.cz/2012/03/comparison-sleek-rose-gold-sleek-lace.html

      Vymazat
  5. super recenzia...ja nemam krabicu, mam obrovsku kozmeticku tasku v ktorej sa prehrabama kazdy den a ked sa ponahlam, nikdy nemozem nast to, co aktualne potrebujem. tak vzdy skoncim s uplne inym lookom, ako som chcela :D a o ruzoch zapatrosenych v kabelkach ani nehovoriac :/

    http://znackovakozmetika.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za milý komentář,
      právě se dívám na Tvůj blog, je velmi svěží, určitě se stanu pravidelným hostem :-)

      Vymazat
    2. Dakujem, ja ti prave davam follow, nech mi neunikne ziadny novy clanok :)

      Vymazat
  6. Ta Chantily je krásná, přesně barva, kterou bych si vybrala:-) Já bych si taky ráda něco z Brit nechala poslat, ale nedávno jsem poprvé objednávala na feelunique a balíček bohužel nedorazil:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bože to by mě taky odradilo, většinou mívám věci z VB doma do týdne, dívala jsem se z feelunique jsem objednávala naposledy koncem února a přišel asi za 10 kalend.dnů, nejhorší je beautybay - tam chodí tak za 15 pracovních dnů, vždy se bojím, zda ho náhodou nedali nějakému sousedovi
      doufám, že Ti feelunique vrátí peníze

      Vymazat
    2. No uvidíme.. Měli tam, že mám počkat 20 kalendářních dnů, teď je to asi 22, tak jim napíšu a snad se to nějak vyřeší. Já osobně si myslím, že to někdo ukradl na poště, feelunique mi přišel jako dobrý eshop..

      Vymazat
  7. Senzační recenze! Vypadá to, že něco do mojí kosmetický spižírny přibyde ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu