Instagram

středa 7. srpna 2013

Tělové tužky na oči - Rimmel vs Max Factor

S ohledem na současný velký boom používání tělových tužek, jsem si chtěla pro zajímavost též nějakou pořídit. Jak se znám, věděla jsem, že u mě nebudou předmětem denní potřeby a tak jsem se podívala po nějakých cenově dostupných.



Rimmel London, Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal, odstín 005 Nude. Dřevěná tužka (dřevo černé) v barvě korespondujícím s obsahem, ořezávací, průsvitné plastové víčko. Bez parfemace. Obsah: 1,2 gr, spotřeba do 30 měsíců od otevření. U nás se sice tyto tužky prodávají, avšak ne tento konkrétní odstín, lze sehnat např. na asos.com - cena běžně 5,29 €, do nedávna ještě za akční cenu 3,28 € /doprava zdarma/.


Max Factor Kohl Kajal Pencil, odstín 090 Natural Glaze. Dřevěná tužka v modré barvě a proužkem na konci korespondujícím barevně s obsahem (výborné pokud stojí ve stojánku, že ji hned najdete), ořezávací, modré plastové víčko. Bez parfemace. Obsah neuveden, spotřeba do 36 měsíců od otevření. U nás se tyto tužky běžně prodávají, cena cca 110,- Kč /přesně si nepamatuji/.


Obě jsou kajalky, tedy měkké, při kreslení nijak netlačí ani neškrábou (před ořezáním nutno dát na chvilku do mrazáku). Obě jsou dobře pigmentované, rovnoměrně kreslí, nekańkují. Rimmelka je na rozdíl od Maxfactorky označena jako voděodolná. Rimmel tužka vydrží oproti MF na oku o něco déle, avšak v těchto teplech nemohu říct, že by přesto, že je voděodolná, vydržela celý den - max. 4 hod. Byť MF není voděodolná, nestalo se mi, že by se "vycuckovala" do vnitřního koutku, obě dvě se vytrácí z oka rovnoměrně a pozvolna.
Na sluníčku, shora Max Factor, dole Rimmel

Ve stínu, shora Max Factor, dole Rimmel

Jak vidíte na swatchích na ruce, největší rozdíl mezi nimi je v barvě. MF je více podobná mé přirozené tělové barvě. Je světlejší, smetanovobéžová. Rimmel je tmavší, více do žluta, spíše okrová. Na oku, pokud jej nanesete jen ve slabounké vrstvě, je už rozdíl o něco menší, téměř nulový. Pokud však do "waterline" nanesete větší vrstvu, opět bude rozdíl značný. MF více oko prosvětlí (waterline téměř vybělí a působí téměř tvrdě stejně jako bílá tužka), kdežto Rimmel působí na waterline přirozeněji, a tedy ani samotné oko tolik neprojasní.
Bez tužky

S Rimmelkou

S MF

Pro jakou se rozhodnout? Záleží, čeho chcete dosáhnout. Pokud chcete zesvětlit unavené oči a načervenalé bělmo, větší službu přináší MF. Chcete-li však jen oko opticky lehce zvětšit, "pročistit" a nemusíte potlačovat únavu, je přirozenější Rimmel.

Já osobně obě tužky používám sporadicky, ať již z nedostatku času, lenosti či jen proto, že zapomenu, že je mám. Přesto dávám přednost MF, nějak se mi líbí její barva víc a jak jsem psala, pokud ji použiji jen ve slabé vrstvě, nepůsobí vůbec tvrdě.


Hodnocení: dle mě jsou obě naprosto srovnatelné. Záleží jen na Vás, jaké barva se Vám lépe líbí, zda potřebujete voděodolnou či je pro Vás objednávání ze zahraničí nedostupné. Body dnes neuděluji, neb se jedná o věc, kterou v podstatě téměř nepoužívám a je pro mě tedy zbytečná - proto nemohu dát plný počet bodů. Na druhou stranu vlastnosti mají zřejmě přesně takové, jaké mít mají - a není důvod jim z kvalitativních důvodů body ubírat.

8 komentářů:

  1. Já pěju chválu jak na scandaleyes, mezi drogeriovými jsou to jedny z nejlepších, škoda těch odstínů, které se u nás neprodávají:( MF konturky, ať na rty nebo na oči bývají z těch drogeriových taky obvykle hodně dobré. A shodou okolností ten natural glaze jsem koupila právě na potlačení zčervenání z pylové alergie. Jsem s ním spokojená a používám dost často.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taktéž nepochopím, proč od jedné značky a dokonce jedné řady nedovezou všechny odstíny...no holt, jsme a zůstaneme pro řadu firem jen malé pískoviště :-(

      Vymazat
  2. Rimmelácká mi z feelunique přišla minulý týden. Nechápu, jak jsem bez ní mohla žít

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. potřebovala bych si do hlavy vtlouct její pravidelné používání a nejde to a nejde to :-)

      Vymazat
  3. I am regular visitor, how are you everybody? This article posted at this website is
    truly fastidious.

    Feel free to surf to my web blog ... hyperlink

    OdpovědětVymazat
  4. Mám obě, roky MF a ted asi 1,5 - 1 rok Rimmelku z Asosu a ta se mi zdá přirozenější a po MF už nesahám vůbec. Pořád ale lepší, než bílá :-) Jinak používám tuhle tužku vždy a to i když se nejčastěji líčím jen korektorem a řasenkou

    OdpovědětVymazat
  5. Tvoje recenze mi snad spadla z nebe. Dneska jsem se na tenhle odstín MF dívala v obchodě, vzhledem k tomu, že stála asi 159Kč, tak dost přemýšlím jestli ji koupit, odstín se mi líbí, cena vůbec :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu