Instagram

čtvrtek 7. února 2013

Nivea Lip Butter


Vím, že je to až k neuvěření, co jsem nedávno napsala o množství balzámů na rty mýma rukama prošlých. Ale jsem skutečně maniakální, co se týká pečující kosmetiky na rty. Okolí je tato moje záliba známá a tak jsou balzámy nejčastějším dárkem od mých blízkých. Níže malá ukázka mého současného stavu zásob :-)
Většina je ještě neotevřena, otevřeno jich mívám cca pět – šest tak, aby byl aspoň jeden neustále po ruce (v kapse, kabelkách, na nočním a kosmetickém stolku). Když si kupuji sama nějaký nový balzám, rovnou beru více příchutí, což je na škodu v případě, kdy mi už první z nich nevyhovuje. To, co mi nevyhovuje, neskladuji, část "recykluji", najde-li se zájemce (sestra, partner), zbylé odchází do koše.
Ehm, a podobné to mám s krémy na ruce.....

Tudíž jsem zbystřila, jakmile jsem uslyšela o Nivea Lip Butteru.

Menší exkurz – kosmetické produkty pod značkou Nivea vyrábí německá firma Beiersdorf AG. K nám tato firma exportuje pouze část svých výrobků se značkou Nivea, zejména tělovou kosmetiku (krémy, mléka, mýdla, atp. – zde), ale určitě již víte, že vyrábí také dekorativní aj. kosmetiku (některé výrobky dekorativní kosmetiky naleznete i na českých eshopech, např. tvářenku u plumfoolery či rtěnky na kosmetickenebe.cz). Pečující produkty na rty, tj. tedy balzámy, firma Beiersdorf AG do ČR a některých dalších zemí však dodává pod značkou Labello /zde/, Všimněte si, že Labello má své slovenské stránky, ale české nikoliv. Na těchto stránkách zjistíte, že daná firma krom Nivey a Labella, vyrábí také Eucerin, luxusní La Prairie či Hansaplast. Mj. též i to, že slovo labello vzniklo z dvou latinských slov "labium" (rty) a "bellus" (krásný), které mají vystihnout poslání Labella – poskytnout Vám krásné rty. Jak uvádím výše, firma Beiersdorf AG dováží Labello pouze do některých zemí, proto, když zagooglíte zjistíte, že stejný výrobek objevíte pod názvem Labello i Nivea, viz třeba balzám na rty med a mléko.


Balzámy Labello mám poměrně ráda a tak jsem poté, co jsem objevila oslavné ódy na Nivea Lip Butter Vanilla & Macadamia Kiss, nezaváhala a hned si jej objednala. Koupíte jej na ebayi (z USA či UK), ale též i na některých UK eshopech. Musím říct, že byť jej mám teprve cca 15 dnů, byla to láska na první vyzkoušení.



Konzistence v kalíšku vypadá hustší, ale dotknete-li se jej a ihned nádherně taje – jako skutečné máslo. Stačí jej úplně malilinko, jen se ho dotknu. Dobře se nanáší, nejprve máte na rtech chvilenku nepatrný film, který se postupně zcela vsaje. Rty se ve vteřině promění – jsou úplně vláčné, plné a jakoby „nadýchané“, při pohledu z dálky téměř zmizí i vrásečky (pokusila jsem se efekt vyfotit, po shlédnutí fotek, pochopíte, proč se nefotím – neumím to). Hydratace je dlouhodobá, když jej použiji na noc, ráno se probouzím se zcela hydratovanými rty. Od té doby, co jej mám, doslova neznám pocit suchých rtů nebo dokonce popraskaných. Přestala jsem opět používat pod rtěnky bázi od MACu a nemám problém ani se suššími rtěnkami. Co se týká vůně – byť se např. missglamorazzi rozplývala nad nádhernou vůní, já osobně téměř žádnou necítím, jen velmi, velmi slaboulinkou. Jediné, co shledávám, jako nepraktické je fakt, že je v kelímku. Na druhou stranu ze svých zkušeností vím, že balzámy v kelímku jsou účinnější než ty tužší varianty v tyčince. I když je kelímek hodně široký, že by se daly rty s ním přejet, já jej nanáším prsty, z hygienických důvodu jej mám tedy jen doma a nenosím ven.
Vyrábí se ve 4 variantách – Original, Vanilla & Macadamia Kiss, Rasberry Rose a Caramel cream.

Bez balzámu

S balzámem

S balzámem

Hodnocení: 10 bodů z 10. takhle nadšená jsem ještě z žádného balzámu na rty nebyla. Naprostý favorit a že jsem už balzámů na rty vyzkoušela mraky.... Ehm, momentálně mám na cestě ještě Caramel cream :-)
Obsah 16,7 gr. Cena je od prodejce k prodejci zcela odlišná, navíc musíte počítat s tím, že na dopravném Vám často naroste na dvojnásobek.
Neotevřené balzámy z kosmetické "spižírny"

Momentálně otevřeno a vyloveno z různých zákoutí (ale myslím, že ještě odněkud by mohly nějaké vykouknout), díky jejich vyhledání kvůli focení jsem stav přehodnotila a se 3 se rozloučila

34 komentářů:

  1. O těchto balzámech jsem slyšela už na youtube, že jsou skvělé, tak jsem ráda, že vidím pozitivní recenzi! Snad dorazí i k nám, moc se mi nechce je objednávat zbytečně za draho (s poštovným).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to by bylo skvělé. Jsem v tom však jako malé děcko, jak mě popadne, že něco potřebuji, tak to musím mít hned :-)

      Vymazat
  2. Kdyby se to dalo koupit i u nas, tak bych do toho sla, ale takhle asi ne. Navic kelimek neni muj oblibenec. Prijde mi to dost nehygienicke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, též nerada sahám do jakéhokoli kelímku, ať už balzám na rty, krém na oči či maska na vlasy, ale někdy není holt zbytí.

      Vymazat
  3. Kdyby se to dalo koupit i u nas, tak bych do toho sla, ale takhle asi ne. Navic kelimek neni muj oblibenec. Prijde mi to dost nehygienicke.

    OdpovědětVymazat
  4. Už jen ty pixle ve mně vyvolávají touhu objednat:)

    OdpovědětVymazat
  5. mě už lákají samotné obaly! vanilka by byla rozhodně moje.. tak doufám, že k nám taky jednou dorazí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už mám i karamel, ale fakt je, že ta vanilka je i tak jednička

      Vymazat
  6. To je škoda, že nejsou u nás. Už jsem o nich slyšela a dělala jsem si na ně zálusk:) Vzala bych si tu vanilku nebo malinu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. malina je myslím malinko pigmentovaná do růžova, určitě bych šla i do ní, ale vanilka i karamel mi vydrží ještě dlouho. Také si přeji, aby byly u nás. zajímá me, zda je mají v Německu či ne

      Vymazat
    2. V Nemecku je maji. V Berline u Bernadenburger Tor je butik Nivea.

      Vymazat
    3. V Nemecku je maji. V Berline u Bernadenburger Tor je butik Nivea.

      Vymazat
  7. Niveu mám strašně ráda stejně tak balzámy na rty, takže mě moc mrzí že už nás nejsou, a objednávat za tak draho se mi nechce :/ Doufám že k nám brzo dorazí, nejradši bych vyzkoušela tu malinu nebo vanilku. A teda pěknou zásobu balzámů máš, moc se mi líbí ty hurraw, eos a yves rocher :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hurraw mě mile překvapily (naopak bedger třeba nemile), zvlášť výborný je mandlový. Od YV miluji jejich vánoční balzámy, ty již tradičně dostávám k Mikuláši od sestry :-)

      Vymazat
  8. Už jsem nad nimi uvažovala, ale čekám až pojedu do Německa, jestli tam náhodou nebudou a když ne, teprve objednám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě dej vědět, zda je tam mají, ani by mě nakonec až tak neudivilo, kdyby neměly - svět je často dost paradoxní

      Vymazat
  9. Lip butter som ešte neskúšala, ale celkovo s niveou som spokojná takže hneď ako uvidím v obchode tak kúpim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. též je to můj první lip butter a nádhera, snad dorazí i k nám

      Vymazat
  10. To už je docela solidní úchylka! Já občas také zkouším něco nového, ale po pár dnech nadšení to stejně přestane fungovat a není měsíc, kdy bych alespoň pár dní neměla rty vysušené nebo štípající:( Kouknu na e-bay kolik stojí tyhle.. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také to tak s balzámy mívám, ale musím zaklepat, už s ním pracuji měsíc a furt je skvělý

      Vymazat
  11. Tak tomu říkám zásoba:-) Nivea lip butter mě zaujala, uvidíme:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, s touto úchylkou se netajím, naopak se k ní hrdě hlásím :-) .... říkám si, že z celosvětového hlediska to ale je celkem neškodná libůstka :-)

      Vymazat
  12. Tyjo, to sem ani nevěděla, že v některých zemích prodávají balzámy pod názvem Nivea a někde jako Labello, zajímalo by mě proč, hlavně se jim to musí prodražit, ne? Já sem právě v Rakousku, stojí tu 3,5 Eur, mají tu jen Raspberry rosé a Vanille & Macadamia (bez kiss!) a jsou tu pod názvem Labello. Taky jsem balzámkový úchyláček :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je parádní informace, moc děkuji - jestli k nám nedorazí, až pojedu v letě do Vídně tak se zazásobím :-)

      Vymazat
  13. Uau asi se zatím nedá sehnet v ČR?

    Zvu tě k sobě na jarní giveaway http://by-anett-s.blogspot.cz/2013/03/jarni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel, nemám žádné zprávy, že už by byla v ČR :-(

      Vymazat
  14. maju ich v Holandsku, prave dnes som si kupila za 3€ vanilla and macadamia a neviem sa ho nabazit. je uuuzasny :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já doufám, že si je nakoupím do zásoby na zimu při mém každoročním letním výletu do Vídně :-)

      Vymazat
  15. Nivea lip butter mají na www.fashiontasteshop.cz. ale jsou skoro pořád vyprodané

    OdpovědětVymazat
  16. Tiež milujem balzamy aj rúže.. :) mám ich doma strašne veľa ;D a tieto Nivea už majú aj na českých e-shopoch a akurát hladám na slovenských :))

    http://everythingaboutmyworld58.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  17. Baby, mam doma na predaj Malinovy 5.50€, kto je zo ZA moznost osobneho odberu.
    http://ostatne.bazos.sk/inzerat/34618197/Lip-Butter-od-NIVEA-na-SR-nedostupne.php

    OdpovědětVymazat
  18. I think the admin of this web site is actually working hard in
    support of his website, as here every data is quality based material.


    Stop by my web-site celana jeans

    OdpovědětVymazat
  19. M ěprávě teta přiveze labello raspberry rose a cocunut .D

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu