Instagram

pondělí 28. ledna 2013

MAC Prep + Prime Lip - báze pod rtěnku


Dnes již v kosmetickém světě existují báze téměř pod cokoli. Zrovna nedávno mě překvapilo zjištění, že existuje i primer pod korektor pod oči. Smashbox® Photo Finish® Hydrating Under Eye Primer (viz poslední foto). Dle mě naprostá zbytečnost, ale proti gustu....



Nákup MAC Prep + Prim Lip byl vlastně omyl, tehdy jsem hodně spěchala a chtěla jsem vyzkoušet jejich balzám na rty v tubě (tj. MAC Lip Conditioner Stick SPF15), požádala jsem o něj prodavače, bohužel, nepoužila jsem anglický název, popadla podanou krabičku a odklusala. Až doma jsem zjistila, že místo klasického balzámu jsem obdržela bázi pod rtěnku. Tak jsem ji pohodila do šuplíku a ejhle při předvánoční inventuře kosmetiky jsem jej objevila.

Tato bezbarvá báze slibuje rty hydratovat, zjemnit, vyhladit vrásky a prodloužit trvanlivost rtěnky.
Trpím na suché rty v jakémkoli ročním období, což byl jeden z několika důvodů, proč jsem nikdy moc nepoužívala rtěnky, ale jen decentní lesky Rtěnky, pokud nejsou extrahydratační, mi suchá místa a všechny vrásečky právě zdůrazní, kdežto lesk mi vždy všechny vrásečky „zalije“, překryje suchá místa a vytvoří jemnou jednolitou vrstvičku.

Mám už odzkoušeno – a to nepřeháním - dobrou stovku různých balzámů na rty. Zvažuji, že bych udělala nějaký post o mých zkušenostech a favoritech. Jeden čas jsem si je  poctivě zapisovala s hodnocením od 1 až 5 (abych příp. znovu nekoupila něco, co mi nevyhovuje), dnes jsem ten soupis spočetla – 76 kousků, a to už je nějaký ten pátek neeviduji. Ani ty nejlepší z nejlepších však pod rtěnkou úplně nefungovaly; sice hydratovaly, ale vrásečky nevyplnily. Od Adventu poctivě pod rtěnku aplikuji tento MAC primer.

Balení je plastové, černé s droboulinkými duhovými třpytkami, které jsou vidět jen pod přímým světlem.  Dobře se otvírá i zavírá. Konzistence je malinko tužší než u běžných balzámů, připomíná mi trošku vosk. Primer je v tyčince bílý, ale na rtech bezbarvý. Má slaboulinkou parfemaci jako MAC lesky, někde jsem četla, že je to snad vanilková vůně (noo...). Rty skutečně zjemní a hydratuje, dle mě je ale hydratace na úrovni tak středně dobrého balzámu. Rozhodně však tento primer u mě boduje v jiném ohledu, a to, že vyplní vrásky a rtěnka pak vypadá opravdu dobře. Nejsem si ale už jistá, že by jakkoli prodlužoval výdrž rtěnky. Když mluvím, jím a piji, tak holt rtěnku ztrácím ... báze ne báze.

Hodnocení: 8 bodů z 10. Porovnám-li vzhled svých rtů nalíčených rtěnkou bez báze se vzhledem s bází, rozhodně tu rozdíl je. Rtěnka se na mých rtech do budoucna (zvláště v zimě) již zřejmě bez báze neobejde. Nevyzkoušela jsem však báze od jiných značek, nemám tedy srovnání, proto si nechávám ty 2 body. Zvláště objevím-li bázi, která bude ještě více hydratační. Pokud jste na tom se suchostí rtů jako já, doporučuji Vám (nějakou) bázi pod rtěnku vyzkoušet a třeba začnete - jako já - rády nosit rtěnky.
Rozhodně však tato báze nenahrazuje ve všech ohledech balzám na rty, ten pod bázi ještě používám a pochopitelně vždy, kdy nepoužívám rtěnku.
Obsah 1,7 gr. Cenu si již přesně nepamatuji, ale myslím, že to bylo okolo 500,- Kč.
Smashbox báze pod  korektor

5 komentářů:

  1. tak tie fotky s bázou a bez bázy by ma veľmi zaujímali :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkoušela jsem fotit, ale přiznávám, že mi to nejde - v příštím článku o balzámech uvidíš, že mám pravdu :-)

      Vymazat
  2. To vypadá docela skvěle:) Ty balzámy by mě docela zajímaly - 76 je teda pořádný číslo!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tuhle bázi zkoušela v obchodě a uvažuji, že si jí asi taky koupím. :-) Líbí se mi, jak po ní krásně klouže matná rtěnka.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu