Instagram

pondělí 31. prosince 2012

Pro mlsné jazýčky


Na několik dlouhých dnů jsem se odmlčela, může za to fakt, že jsem se momentálně po dlouhých letech vrhla opět na studium a kromě něho a domácnosti už mi na nic jiného nezbývá energie ani čas.

Jelikož je dnes poslední den v roce, věnuji tento post – pro mě zcela netradičně – naprosto nedekorativní kosmetice. Ale nebojte se, nejedná se o vtip :-)


Čištění zubů není moje oblíbená činnost, dovolím si říct, že mě neskutečně nudí až otravuje, a tak jsem se ji rozhodla nějak oživit. V této souvislosti se musím přiznat, že nemám ráda peprmintovou a/nebo mentolovou příchuť…u čehokoliv…žvýkaček, nápojů (čaje, daikiri, cuba libre), největší fuj jsou pro mě snad čokoládové bonbony s peprmintem, no, a není to jiné ani u pasty na zuby. Hledala jsem už v minulosti (zejména v těhotenství), zda se neprodávají zcela nementolové pasty (něco jako dětská jahodová Perlička pro dospělé), ale tehdy jsem nebyla úspěšná a letos na podzim jsem se k hledání vrátila.




Marvis, příchuť: Jasmin Mint. Vyrábí se v Itálii. Mám jej v cestovním balení (25 gr). Lze ji zakoupit např. na zuneta.com. Chutná přesně tak jako mi voněl šampuk Lush Godiva, popisuji to dost krkolomně, ne že bych Godivu ochutnala, ale když si začnu Marvisem čistit zuby naplní mě intenzivně odér jasmínu jako když jsem si myla hlavu Godivou :-). Už podle názvu obsahuje mentol, není však příliš výrazný. Pasta při čištění pění přiměřeně jako běžné pasty (Colgate, atd.). Taktéž i pocit vyčištěných zubů je stejný jako po vyčištění u nás prodávaných past. Jelikož mě v minulosti Godiva nijak nenadchla ani tato pasta se už u mě vícekrát neobjeví. Kdo miluje Godivu, věřím, že by ho tato pasta mohla oslovit, ostatním vzkazuji, že nestojí za vyzkoušení.


Jāsön, Nutrismile příchuť Orange, Cinnamon & Mint. Vyrábí se v USA. Obsah 119 gr. Jedná se o bio pastu – bez fluoridů, umělých sladidel, ochucovadel, konzervantů, atd. Lze ji zakoupit např. v Profimedu, více zde. Chutná skutečně jako směs pomeranče, skořice a máty, taková vánoční příchuť :-). Pasta při čištění hooodně pění. Pocit vyčištěných zubů je stejný jako po vyčištění u nás prodávaných past. Už se u mě v minulosti objevila a zase někdy do budoucna opět objeví. Doporučuji ozkoušet.



Breath Palette. Vyrábí se v Japonsku, ofiko stránky zde (pozor nefunguje angličtina, další informace spíše zde). Obsah každé pasty - 25 gr. Jedná se o bio pastu. Lze ji zakoupit na různých zahraničních eshopech, ebayi a dokonce v ČR by ji měli mít zde (já svoji pětici však sehnala za čtvrtinu této ceny). Jsou to dle prodejců přírodní/veganské/organické pasty (na stránkách výrobce jsem si to nemohla ověřit kvůli nefungující angličtině) Můžete je sehnat v neskutečných 32 příchutích od ovocných (ananasová, banánová,...) až po rozličné pochutiny (jogurt, pudink,...). Já mám tyto příchutě:
Příchuť č. 5 – Ichibanzumi Greentea. Příjemná chuť jemně vylouhovaného zeleného čaje.
příchuť č. 8 – Honey. Musím přiznat, že nevědět, že se má jednat o medovou příchuť, tak bych to nepoznala. Pasta má lehounkou chuť.
příchuť č. 10 – Cafe au lait. Tato chuť je ze všech mých vlastněných nejsilnější. Spíše než chuť mléčné kávy, cítím výraznou kávovou chuť, úplně stejně chutnají, pokud je znáte, bonbony z lékáren Halter s příchutí kávy.
příchuť č. 13 – Vanilla. Velmi lahodná chuť vanilky.
příchuť č. 31 – Cola. Nečekejte Coca colu :-), ale opět jen jemnou colovou příchut.
Všechny pasty obsahují slabou mentolovou příchuť, byť to není uvedeno a hlavní příchuť též není nijak výrazná, jsou velmi, velmi příjemné. Pasta při čištění vůbec nepění. Pocit vyčištěných zubů je však neuvěřitelný, zuby jsou neskutečně čisté a hladké jako po žádné jiné pastě, kterou jsem kdy vyzkoušela, což mě neskutečně baví a je to jeden z důvodů, proč do nich v budoucnu opět půjdu. Pokud na ně někdy a někde narazíte, rozhodně doporučuji odzkoušet. Též je to dle mě netradiční, avšak skvělý dárek třeba – k těm příštím – Vánocům :-).

Musím uznat, že všechny výše uvedené pasty nakonec mentolovou příchuť více či méně obsahují. Přesto jsem byla spokojená, účel (tedy ozvláštnit si čištění zubů až se na něj dokonce těšit) byl splněn :-)

Začala jsem připravovat tento post, už jsem žádnou další pastu nehledala a ejhle .... zde ji máme. Výhercem se stává


Dr. Weiler, aroma-zahncrème příchuť apfel-vanille. Vyrábí se v Německu, objevila jsem ji zcela náhodou v jedné lékárně, když jsme byli v Německu na vánočních trzích. Obsah 100 ml. Chutná skutečně neskutečně. Miluji jablka, miluji vanilku. A co je nejlepší? Žádná, ale faaakt žádná mentolová příchuť. Pasta při čištění pění normálně. Chuť vydrží v ústech - zejména večer - i několik hodin, ale – myšleno ráno - nijak neovlivňuje chuť čehokoliv, co po vyčištění zubů sníte (což mi, bohužel, některé v drogeriích dostupně pasty dělají). Pocit vyčištěnosti zubů je opět stejný jako po vyčištění běžnými pastami. Je dost drahá – 14 , ale rozhodně si ji pokaždé, když na ní narazím, koupím.


Do nového roku Vám přeji, aby se Vám splnilo vše, co si přejete a co jste si předsevzali, aby k Vám příští rok přicházeli jen dobré zprávy a především, byť to může znít jako kliše, hodně, hodně zdraví.
Příští rok zase na viděnou :-)

Vaše makeuplover-girl alias Javorová víla (nymph.maple@seznam.cz).

12 komentářů:

  1. Já bych si teda pastu bez fluoridů nekoupila. Byť by byla přírodni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tyhle bez fluoridu jsou? Nejak jsem to prehledla, spis nemaji ne mentol.

      Vymazat
    2. Jāsön, Nutrismile příchuť Orange, Cinnamon & Mint. Vyrábí se v USA. Obsah 119 gr. Jedná se o bio pastu – bez fluoridů


      Možná jich je víc, nechce se mi to procházet :D ale netvrdím, že jsou všechny. Jen nevím, jak jinak zubům dodat fluoridy. Snad jen nějaká sůl je tuším fluoridovaná, ale tu zas potřebuju jodizovanou :D

      Vymazat
    3. Aha. Ale myslim, ze jsou soli i jodi i fluori dohormady.Ale jinak souhlasim, ze to ty fluoridy chce.

      Vymazat
    4. já bych správně naopak neměla používat žádnou pastu s fluoridy, neb mám extrémně citlivou pleť se sklonem k rosacee a zubní pasty s fluoridy jsou jedni z velkých kožních iritátorů (viz i např. periorální dermatitida)

      Vymazat
  2. Ja taky nesnasim mentolove pasty. Chut maty ano, ale ten palivy mentol uplne nesnasim. Pouzivam obycejnou past z dm drogerie s prichuti citronu a je skvela. Skorici a jablka bych teda nedala. Ale ten Marvis vypada zajimave.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěděla bys prosím značku?

      Vymazat
    2. Primo dm znacka Dontodent Intesive Clean a je na ni zlutej citron :) dobre cisti, nepali a za nejakych 24 kc :)

      Vymazat
    3. díky moc za informaci, určitě v DM mrknu!!

      Vymazat
  3. Tak za mě jednoznačně Apfel-Vanille:)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu