Instagram

pátek 20. července 2012

Odzkoušeno ... pokračování ... RBR





Rouge Bunny Rouge, Liquid Foundation – Milk Aquarelle, odstín Chestnut: Pokud tuto kosmetiku neznáte a umíte-li trošku anglicky, určitě mrkněte na jejich stránky. Líbí se mi názvy, jaké dávají svým výrobkům i jejich úžasné pohádky k nim. Tento makeup je oproti minule popisované Becce už skutečně makeupem, tedy „foundation“. Je hutnější, raději nanáším štětcem. Dobře se roztírá. Pleť zanechává sametově hebkou. Bez použití báze na nose vytvářel šupinky, ale s bází bylo vše v pořádku. Barevně pleť sjednotí a zakryje dobře i středně velké nedostatky. Není téměř parfemován a po nanesení už vůbec nic necítíte. Co se týká odstínu – zvolila jsem Chestnut (tedy kaštan), oficiální popis uvádí, že se jedná o světlou okrovobéžovou barvu, vhodnou pro pleť s teplým tónem (tj. do žluta), a to světlou až střední. Odstín mi sedl celkem dobře. Makeup vydržel na pleti celý den, a dlouho i matný – v T-zóně jsem se počala lesknout nejdříve až cca po 2 hodinách.
Celkové zhodnocení: příjemná textura, velmi dobré krytí, avšak vzhledem k vysoké ceně (54 £ za 29 ml) musím říct, že jistě seženete za nižší cenu i lepší makeup. Bylo to moje první osobní setkání s touto značkou a i když makeup nezakoupím, určitě si od nich z dekorativky do budoucna něco pořídím.


Rouge Bunny Rouge, Aqua Primer, Prelude In The Clouds: jedná se o primer, tedy bázi pod makeup, která slibuje vyhlazení pokožky, minimalizaci pórů a jemných linek. Konzistence není rozhodně krémová, jedná se spíše o mléčně zabarvený gel na vodní bázi (viz „aqua“ v samotném názvu). Po aplikaci zcela zprůhlední. Není parfemovaný. Krásně klouže po pokožce. Zažila jsem s ním neuvěřitelnou věc, kterou jsem nezažila ani s těmi nejlepšími zvlhčujícími krémy/gely, a že jsem jich už vyzkoušela mraky. Jakmile jej přiložím k pokožce, kůže jej doslova nasákne jak houbička vodu. Pokožka je na dotek i na pocit hebounká, osvěžená a až neuvěřitelně zhydratovaná.
Báze pod makeup rozlišuji na dvě skupiny. Jedny díky množství obsažených silikonů pleť totálně vyhlazují a druhé mají spíše korigující charakter (korigují barevné nedostatky pleti – červenání, bělost, apod.). Ty druhé bývají strašlivě lepivé. Oboje prodlužují trvanlivost makeupu. Báze pod makeup (s výjimkou báze pod oční stíny) téměř nepoužívám, vadí mi totiž na nich to, proč jsou vlastně vyhledávány – na těch prvních to, jak pleť až nepřirozeně vyhladí a zalezou do všech skulinek (pórů, vráseček, apod.), z nichž se mi pokaždé zhoršila pleť. Na těch druhých ta lepivost, díky níž se mi na ně špatně nanáší makeup.
Z tohoto “primeru” jsem však naprosto blahem bez sebe. Oproti jiným bázím, které jsem vyzkoušela, je tedy zcela unikátní. Je lehký a nelepivý. Uznávám však, že zřejmě díky tomu neplní ve skutečnosti funkci primeru, neboť nesplňuje, co slibuje – póry ani vrásky neminimalizuje, makeup na něm nijak déle nevydrží. Pleť přeci jen trošku vyhladí, neboť když jsem jej použila pod shora zmiňovaný RBR makeup, neošupinkoval se mi nos. Pleť se mi po jeho použití nijak nezhoršila. Používám jej – ne jako bázi – ale samotný jako zvlhčující krém.
Hodnocení: nefunguje sice jako primer, ale funguje jako neskutečně hebký a hydratační moisturizer. Navíc má (v plném balení) nádherný obal. Z těchto důvodů je jediný ze vzorků, který proměním v plné balení. Cena je vysoká (48 £ za 30 ml), ale už ho mám slibený od Ježíška :-)

15 komentářů:

  1. Co ti budu povídat. RBR mám taky ve svém snáři. Super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) můj seznam přání je roste a roste
      a hlavně moc děkuji za pochvalu

      Vymazat
  2. mě třeba ten rbr makeup vůbec neohromil. za prvé jsem ze zunety dostala strašně maličký vzorek, stačilo to tak na dvě použití. a z těch dvou použití jsem vydedukovala, že vůbec nechápu, co by mělo být na tom makeupu úžasného. takže na štěstí to nepotřebuji a ušetřím.

    ale ta báze... no fakt jsi mě teď navnadila. taky báze nepoužívám, mně zase vadí ten silikonový pocit, co většina bází má.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, také si myslím, že ten makeup v žádném směru nepřekvapí
      k tomu primeru - opravdu varuji :-), skutečně to je jen (pro mě báječný) hydratační gelík, ale žádné vlastnosti jako báze nemá

      Vymazat
    2. jo a k těm vzorkům - právě, že jsem byla ohromena tím množstvím (v Sephoře mi vždy dají skutečně decentní vzoreček, že mi nevyjde ani na jedno pořádné použití), kontajnerek mi poslali úplně plný. Makeup jsem použila 4x a ještě tam tak na cca 2x mám. Asi to plnil někdo nový, kdo ještě neumí včas přestat plnit :-)

      Vymazat
  3. Já jsem, vlastně kromě LMDB a rozjasňovačů od RBR, se vzorky zatím nebyla nadšená natolik, abych si je koupila v plné velikosti. Měla jsem i makeupy Hourglass, které se velmi podivně separovaly. Tam snad šlo o starý tester, či co. Nechtělo se mi věřit, že by měly tak vypadat normálně, žlutá emlulze a pod tím dost oranžový krém.

    A přesně to o bázi jsem vědět nechtěla. Příležitostně používám vajíčko od Skinfood, ale co si budeme povídat, je napěchované něčím co dělá pleť nepřirozeně hladkou. I když asi budu chtít spíš ten matující primer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, na ten matující primer jsem četla pozitivní ohlasy a chtěla jsem jej také ozkoušet, ale zrovna nebyl
      nasadila jsi mi brouka do hlavy, o vajíčkách už jsem také něco zaslechla a teď zas budu muset kvůli Tobě v tom zase pátrat :-)

      Vymazat
  4. No páni, Ježíšek bude mít letos co dělat. Píšu mu RBR na seznam a Vánoce můžou začít ;-).
    Skvělá recenze, dostala mě!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. skvela recenzia...o RBR som sa dozvedela az teraz od teba, takze asi si musim rozsirit svoj wishlist :/ :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ty stránky jsou opravdu kouzelné, moc se mi líbí! Já jsem od nich bohužel nikdy nic nezkoušela. Škoda, že ta značka není dostupná i u nás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě take štve na spoustě značek! už se to sice lepší (vzpomínám, když tu nebyl Nars, MUFE, Benefit...), ale pořád jich spousta chybí, např. Laura Mercier, Chantecaille, Suqqu, ByTerry,....

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu