Instagram

úterý 4. června 2013

Nude tváře

Kouzlo tvářenek jsem objevila poměrně nedávno a zcela jsem jim propadla. Mám jich malou "armádu" :-). Jelikož momentálně řeším problém s červenáním (blíže vysvětlím v připravovaném postu o péči), musela jsem omezit svůj barevný rozsah. Musela jsem se s těžkým srdcem rozloučit se spoustou krásných barviček, ponechala jsem si jen pár milovaných korálovek. Zjistila jsem, že musím sahat po nude barvičkách, které mi jako jediné nezdůrazňují červeň, naopak ji dokáží i potlačit. Protože jsem vyřazené kousky nahradila novými přírůstky právě v této barevné škále, mohou se Vám zdát některé tvářenky zcela totožné (tedy i zbytečné dublovat). Uznávám, že na první pohled jsou barvy hodně podobné (růžovo-hnědá rodina), věřte mi však, že každá z nich je jedinečná a právě proto, že je můj rozsah omezený, si jejich - někdy jen drobné - nuance o to víc vychutnávám.



Všechny jsou dobře pigmentované, jemně mleté. Se všemi se skvěle pracuje: neflekatí, snadno se blendí, byť se dají vrstvit, nikdy nevytváří nánosy a nepráší. Protože jsou to vlastně nude barvy a na tvářích působí velmi jemně, musela jsem je pro swatch velmi hutně navrstvit.
Zde je moje "sbírka":
Na přímém slunci - exteriér

Ve stínu - interiér

Benefit, Dallas - někdo jej řadí mezi bronzery, jiní mezi tvářenky; oficiální český popis zní "rozjasňující opalující pudr". Má slaboulinkou zvláštní parfemaci (mám deja vu, stojím zas jako malé děcko u regálu ve sklepě, který byl plný domácích zavařenin; nemohu si pomoct, prostě vůně pektinu v 80tých letech). Má celkem univerzální použití: ke konturování, jako bronzer či jako tvářenka. Barva je směsí růžové, hnědé, švestkové a špetičky terakoty. Má v sobě naprosto jemňoulinké a téměř neviditelné třpytečky, které na tváří vykouzlí lehounký lesk. Vhodné i pro milovnice matných barev, rozhodně se nebojte žádného nepřirozeného třpytu. Balení je papírové, obsahuje štětec a zrcátko. Množství 9 gr (největší ze všech). Otevírá se výklopem a uzavírá se na patent. Lze koupit v Sephoře (cena myslím cca 950,- Kč). Hodnocení: 9 z 10 bodů.

Illamasqua, Cream Blusher v odstínu Zygomatic. (Význam angl. slova je "lícní" doplň kost). Jediný krémový zástupce. Byť nejsem milovnicí krémových rozjaňovačů, bronzerů a tvářenek a s tím jde v ruku v ruce i fakt, že tedy s nimi neumím správně pracovat, tato tvářenka mě dostala. Je to krásně transparentní a jemná barva (aby byla na swatchi vidět musela jsem ji hooodně navrstvit). Má lehoulinkou čokoládovou vůni. Barva je vyvážená růžovo-hnědá, naprosto neutrální (ani teplá ani studená) barva. Balení je plastové, bez zrcátka, celkem dobře otevíratelné. Množství 4 gr. Lze koupit na Illamasqua.com. Hodnocení: 9 z 10 bodů.

Tarte, Amazonian clay 12-hour blush v odstínu Exposed. Tato jediná tvářenka je mezi ostatními malinko výraznější (Exposed, tj. angl. "vystavený"). Proto je s ní kvůli její skvělé pigmentaci třeba pracovat opatrněji - nabrat jemně a opravdu více blendit. Nádherná barva - těžko popsatelná, oficiální popis zní "nude", nejblíž má k Zygomaticu, ale je růžovější a tedy malinko studenější. Bez parfemace. Balení je plastové - často přirovnávané k makronkám, neboť je v barvě tvářenky, obsahuje zrcátko. Množství 5,6 gr. V ČR neprodávaná, lze koupit na Ebay.com. Hodnocení: 9 z 10 bodů.

Nars v odstínu Douceur - jedna vůbec z nejprodávanějších (a tudíž i nejvyprodanější Nars tvářenka v Sephoře), byť se o ní tolik nehovoří jako o její sestře Orgasmu. Když jsem kvůli ní obíhala 3 Sephory, než jsem ji - a to jako poslední kus - sehnala, všude mi slečny doporučovaly, že nevadí, že nemají, neb mají podobnou a já na to vždy jen rezignovaně "...jestli myslíte Dallas, tak ten už mám..". Ano je Dallasu skutečně podobná, ale přesto je v ní dost slušný rozdíl. Dallas má přeci jen více z brozeru, je v ní - jak je i na swatchi vidět - jistý podíl terakoty, je tedy lehoulince do cihlova a proto teplejší barva. Douceur (francouzky "sladkost"), která je opět oficiálně popsána jako "soft pink-brown", je skutečně jemná růžovo hnědá s malinkým dotekem švestkové. Chybí zde Dallasova terakota a je proto spíše teplejší. Klasické Narsovské balení - pogumovaný černý plast, obsahuje zrcátko.  Bez parfemace. Množství 4,8 gr. Lze koupit v Sephoře. Hodnocení: 9 z 10 bodů.

Jak jste si jistě všimly/i, všem jsem udělila hodnocení 9 bodů, všechny jsou skvělé, miluju je a každou z barev si neskutečně užívám. Ale stále si ten desátý bodík schovávám pro nějakou ještě více vauuu barvičku :-). Každá z nich je - vzhledem k množství jednotlivých produktů a i vzhledem k počtu všech mnou vlastněných tvářenek - téměř nevypotřebovatelná, ale pokud bych o některou z nich přišla (ztráta, zkažení, nereálné vypotřebení), určitě koupím back up.

21 komentářů:

  1. Ja mam z vyse zminovanych tvarenek zatim pouze Douceur a s popisem naprosto souhlasim. Jeste bych pridala Nars Madly (ta ma v sobe prave vic terakoty, takze bude podobnejsi Dallasu) a Mac Warm Soul - hezci verze Madly a opet trochu teplejsi (bronzovejsi) nadech nez Douceur. Ale vypozorovala jsem, ze treba Douceur slusi bledulim...jakmile se trochu opalim, tak na mne neni vubec videt. A zaujala me ta Illamasqua a mimochodem podobnou kremovku ma i Nars (Penny Lane) - ta je taky vyborna, jak barvou, tak i konzistenci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) musím se usmát, neb s Tebou naprosto souhlasím - když jsem si totiž dělala seznam, na jaké tvářenky kouknout od Nars - bylo to Douceur, Madly, Penny Lane a Lovejoy. Nakonec vyhrál Douceur
      přesně - též si myslím, že jakmile se trošku opálím, stanou se krom Exposed na tváři neviditelné. Proto mám ještě další tvářenky, sytější - např. Illamasqua Naked Rose a Nars Sin. Už připravuji další post

      Vymazat
    2. No vidis=) Na opalenejsi plet za sebe doporucim Chanel Rose Bronze...to je tak neskutecne krasna a slusiva barva, obzvlast na mirne opalene pleti! A z Nars nabidky doporucim zase Oasis, ktera je v porovnani s Sin teplejsi a chybi ji ten fialovy podton, ale jinak je dost podobna. Sin je zase moje podzimni barva=)

      Vymazat
    3. tu mám taky již pár měsíců ve wish listu, bohužel, není krom ebay (značně přepálené cena) nikde už k sehnání
      ale slyšela jsem, že je podobná Rimmel blush Pink rose :-)

      Vymazat
  2. Po Douceur tajně toužím. Na podzim/zimu bych si chtěla pořídit nějakou tmavší, protože mám samé růžové a chtělo by to i nějakou jinou barvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus se mrknout i na Sin od Nars, ten je výraznější a trošku víc do švestkova. Hodně slušivý odstín. Připravuji též recenzi

      Vymazat
    2. Právě ty dva jsou mí favorité. Ale nemůžu se rozhodnout. Sin mi přijde podle fotek na internetu hodně třpytivý.

      Vymazat
    3. on je třpitivý v pánvičce, ale na tváři bych jej spíš popsala jako "lesklý", tj. nejsou vidět žádné třpytky, ale rovnoměrně se zlatavě leskne

      Vymazat
  3. ooo, takže nutně potřebuji Dallas a Doucer. Děkuji pěkně za recenzi, píšu si na seznam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojojo, pro moji peněženku jsou blogy taky smrtelné :-)

      Vymazat
  4. Toliko krásy! :) Asi se inspiruji, žádnou nude barvu nemám. Je to také dáno tím, že se, narozdíl od tebe, nečervenám vůbec, takže potřebuji nějakou tu čeveň tvářím dodávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je kéž bych mohla říct to samé. Též jsem bývala bledule, rozhodně zkus nějakou korálovku, broskvovou nebo meruňkovou, vypadají na světlých tvářích skvěle

      Vymazat
  5. Mám Dallas a Narsku, tak byhc ráda přizvala ještě nějakou Tarte, ale jsem snědá a tmavá, moc nevím, jak sluší bledulkám. Chce to lehkou ruku :-) Můžu se zeptat, odkud tu Tarte máš, koupila sis ji v USA?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tarte je sice výraznější, ale i tak na snědší pleti bude jen jemná - mrkni na Temptalii, ta je snědší, jak je na ní vidět - zde http://www.temptalia.com/tarte-exposed-amazonian-clay-blush-review-photos-swatches
      P.s. mám ji z ebaye z USA, cena byla na hranici pro DPH, domluvila jsem se s prodávajícím, aby uvedl menší cenu na deklaraci (zkusila jsem 2 prodejce, jeden to nemohl udělat, tiskl deklarační prohlášení automaticky z fakturačního programu, až druhý prodejce to byl ochotný vypsat ručně) a tak to bylo bez DPH a celních poplatků

      Vymazat
    2. Moc díky! Na Temptalii koukám ráda, má asi podobnou barvičku, jako já v létě/pozdním jaru. Zkusím to asi taky přes e-bay, pokud do té doby nepojede někdo z okolí za moře, což pochybuju.... asi si jí nadělím k narozeninám nebo Vánocům. Jsi s ní jinak spokojená? Fakt je to tak super, jak se říká?:-)

      Vymazat
    3. jojo, je dobrá, ale upřímně já mám všechny tvářenky kvalitní, resp. nemám žádnou nekvalitní a musím říct, že nepozoruji rozdíl mezi Tartem a Narsem

      Vymazat
  6. pro všechny, kterým se líbí Dallas mám zřejmě smutnou zprávu, teď jsem byla v Sephoře a říkali mi, že dnes končí prodej celého Benefitu

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám jen tu Douceur a jsem s ní spokojená, občas ji používám i na konturování:) Mimochodem včera jsem si na tebe vzpomněla, když jsem u Rendy na FB viděla, že se u nás v parfumérii Douglas prý prodává kosmetika Rouge Bunny Rouge. Viděla jsem ji u tebe na blogu a docela mě tenkrát zaujala, tak teď ji snad konečně budu mít možnost pořádně prozkoumat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, já si koupila 2 stíny a jsou neskutečně pigmentované - jednu tělovku jako podkladový stín (042 Papyrus canary) a pak třpytivý 010 Alabaster sterling (ten používám pro rozjasnění přes jakýkoli matný stín)

      Vymazat
  8. Občas mě napadá, kolik bych ušetřila, kdybych nečetla beauty blogy... :-))
    Bebe

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu