Instagram

úterý 16. dubna 2013

Brush Tree a Beauty Spoon


Hodně mě poslední dobou baví, co vše kosmetické firmy vynalézají a prodávají vedle klasických kosmetických přípravků, např. nedávný boom se Sigmáckou rukavicí na mytí štětců či plastový organizér na rtěnky, apod.

Na mém wish listu se objevily konkrétně tyto dvě pomůcky:
Jako milovnici kosmetických štětců mě nenechal chladnou Brush tree od firmy Benjabelle (více zde).
Vyrábí se ve dvou variantách, pro větší a pro menší štětce (zejména na oči), a ve třech barevných variantách: v bílé, černé a - světe div se :-) - růžové.V youtube videích má vynikající reference.
Pro ty, co jsem nalákala, pár informací: z originálních US stránek zasílají i do ČR za poštovné 11,95 $ nebo chcete-li se vyhnout DPH (příp. clu), lze objednat i z UK stránek za poštovné 8,99 £.
Pochopitelně existuje i levná varianta sušáků štětců, stačí zagooglit různé varianty pojmu "DIY makeup brush drying holder" a už na Vás vykouknou více či méně propracované brush tree z krabic od bot, apod.


Druhou pomůckou, která se mi líbí a je i momentálně na cestě ke mě, je Beauty spoon spatule, tedy chcete-li jakási špachtlička na kosmetiku.
Pokud Vás štve jako mě, že Váš oblíbený kosmetický výrobek nevyrábí v tubě, ale v různých kontajnercích, pixlách a skleničkách, do kterých nerada sahám prsty a navíc se z nich špatně vydolávají poslední zbytky, zkuste mrknout i na tuto vychytávku.
Opět se vyrábí ve dvou variantách - menší a větší. Lze ji sehnat na ebayi či na originálních US stránkách, kde celá dvojice stojí 9,99 $ a dopravné do ČR pouze 3,95 $. Navíc nyní (po omezenou dobu) zdarma dostanete 2 prázdné kosmetické kontajnerky, které se hodí zejména při cestování. Lze bezpečně zaplatit Paypalem.
Pro ty, kteří nemají zkušenosti s objednáváním ze zemí mimo EU, jen podotýkám, že tato cena je hluboko pod limitem pro clo i dokonce DPH. Tedy nebudete nic českým úřadům doplácet.


21 komentářů:

  1. Ty držáky na štětce jsou výborné! Jen by ještě mohli udělat nějaký kombinovaný na tlusté i tenké štětce. Já jsem si svůj držák vyrobila z kusu kartonu a vytvarovala ho tak, že jde pověsit k topení. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v jednom youtube videu paní radila, že stačí koupit ten na větší štětce a do toho otvoru dát více těch menších štětců současně. Tvůj držák by mě rozhodně zajímal!

      Vymazat
  2. Jeeej, to je super :) tie drziaky na stetce si urcite kupim, ked sa moja zbierka stetcov rozsiri tak, ze v nej uz budem musiet mat nejaky system :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také pořád po něm toužím, čím dál vážněji zvažuji, že si ho z UK objednám

      Vymazat
  3. ty držáky jsou super! ale cena mi už tak super nepřijde :) asi se podívám po nějakém tom DIY :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně - stále mě odrazuje ta cena a navíc i trochu fakt, že bude zabírat nějaké místo + lapat prach, ale stejně nad ním pořád uvažuji, mám už pár fakt dražších štětců a trochu mě děsí to sušení vleže na topení

      Vymazat
  4. Moc se mi stojánky líbí jen bych to asi neměla kam dát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojojo, také mi vadí, že by mi to zabíralo místo, byť jsou skvěle funkční, tak se mi designově "nehodí"

      Vymazat
  5. Vypadá to skvěle! Stojánky se mi do pokoje stylově nhodí, ale špachtle mi přijde oprvdu praktická

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlas, design je - byť oproti jiným, co jsem viděla, nadprůměrný - do většiny interiérů nevhodný. Špachtle jsou již doma a vypadají dobře, ale zatím jsem je nepoužila

      Vymazat
  6. Stojánek super, ale na ebayi jsem viděla mraky různých typů za pár dolarů, tenhle je na mě dost drahý. Já suším na "žbrdlení" na topení na ručníku, ale myji jen ty 2 štětce, co používám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bingo :-), úplně přesně suším štětce i já, jen se začínám bát o své dražší kousky - i v leže ta voda přeci jen zůstává ve štětci déle a může opakovaným vlhnutím narušit lepidlo (např. můj donedávna milovaný štětec Flat top kabuki od EDM mi sice vydržel snad tři roky, ale nakonec se po jednom mytí doslova po trsech vysypal)

      Vymazat
  7. tak ten druhy je vazne vychytavka:), ja mam rozne spachtlicky, ktorymi tiez dolujem, ale ziadna nie je origos na make-up:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě se na nic právě líbilo to, že jsou ve dvou velikostech (zvlášť ta menší je super) a celkem rozumná cena, za kterou jsem je dostala. Navíc opravdu nesnáším sahat do kelímků prsty, brrr

      Vymazat
  8. Ten stojánek bych také potřebovala a ty špachtličky vidím poprvé:) Až ti přijdou, tak o nich určitě napiš, jsem na ně zvědavá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viď, že jo :-) Já taky :-)
      špachtle plánuji zrecenzovat, aleee znám se, sliby, sliby ...

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. pro mě to byl jeden z těch příjemných kosmetických překvapení :-)

      Vymazat
  10. Ahojky, mám dotaz, jaký štětec - typ nebo přímo konkrétní značku bys doporučila na nanášení hutného make-upu typ Dermacol cover. Doteď jsem nanášela tento make-up prsty a vůbec nevím, jaký štětec by se na to mohl nejlépe hodit. Díky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. mě se osvědčil na hutný makeup typ štětce "flat top", je důležité, aby byl štětec hodně hustý a také aby měl spíše kratší vlas.
      Začínala jsem na tom od EDM (everydayminerals) - http://www.everydayminerals.com/store/brushes-flat-top-brush.html, má ho např. Plumfoolery ve svém eshopu. Vydržel mi cca 4 roky. Byl hustý a superjemný, ale teď zpětně musím říct, že měl dost dlouhý vlas a tak se při nanášení hodně ohýbal.
      Bloggerky si dost chválí tento typ štětců od Sigmy (konkr. F80) a Hakura (konkr. H51 a H50) - lze též sehnat v českých eshopech. S nimi nemám zkušenost. Ale osobně momentálně miluji štětec Shiedeido Perfect Foundation Brush http://www.shiseido.com/foundation-brush/0729238108165,en_US,pd.html Patří do kategorie středně drahých štětců (pro srovnání MAC štětce se pohybují okolo 1,5 tis). Tento mají ho v Marioonaud za 750,- Kč a každou chvíli - zejména přes víkendy - mají 20% slevu na veškerý sortiment. Takže jej lze sehnat za 600,- Kč. Je naprosto dokonalý pro hutné makeupy.

      Vymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu