Instagram

středa 17. října 2012

YSL Volupté Perle in Stellar Pink


Již jsem se tu opakovaně zmínila, že nejsem rtěnková. Nechci říct, že jsem nikdy žádnou rtěnku nevlastnila. I když mívám období, že nevlastním vážně ani jednu rtěnku, obvykle však by se u mě 1 až 2 kousky našly, jednalo se vždy jen o levnější kousky a ty po čase byly nakonec vyhozeny nepoužité. Je to dáno tím, že nechci (rovno nemohu) nosit žádné výrazné rtěnky a na druhou stranu ani zcela nude rtěnky. Ty prvé proto, že nemám dokonalý úsměv a nechci na něj proto upozorňovat, ty druhé zas proto, že si myslím, že mi skutečné „nude“ (rozumím tím zejména v barvě pokožky, nikoli v barvě rtů) odstíny nesluší. Vypadám prostě nepřirozeně (jakoby mi chyběly ústa) nebo přinejlepším „jen“ nemocně. Jedinou rtěnku, kterou jsem si skutečně kdy chtěla koupit, byla rtěnka v sytějším odstínu vlastnímu mých rtů. A ejhle já ji sehnala – Burberry Lip Cover v odstínu 32 Pink Sepia (blíže zde).
Jenže místo, aby tímto můj „hon“ na rtěnku skončil, zjistila jsem, že naopak začal. Znáte to, odříkaného chleba největší krajíc. Od té doby snad kupuji jen a pouze rtěnky :-) Abych se ospravedlnila, jedná se opět o snahu nalézt dupe tohoto mého rtěnkového boha, neboť jednak byl tento odstín pouze limitovaná kolekce a za druhé je obtížné se v ČR k Burberry rtěnkám dostat.
Pochopitelně mě zaujaly v blogovém světě velmi oblíbené rtěnky Yves Saint Laurent Volupté. A když jsem uviděla swatche její odnože Perle v odstínu č. 104 Stellar Pink, ihned jsem se zamilovala. Malá poznámka: YSL Volupté má dvě řady, a to "klasickou" YSL Rouge Volupté a YSL Rouge Volupté Perle, obě dvě mají přízvisko „Silky sensual radiant lipstick SPF 15“.
Oficiální popis klasické Volupté: “An object of desire, this award-winning lipstick is wrapped in a romantic, elegant gold case that exudes luxury. Each signature shade saturates lips in captivating color that’s intensely pigmented, and imparts an irresistible glossy shine. The long-lasting, comforting formula is highlighted with a unique Color-shine Complex that leaves lips visibly smoother, plumper and more radiant. Light, silky texture smoothes on a veil of satiny, sensual color that’s altogether alluring. SPF 15.”  Volný překlad: Tato rtěnka vyhrávající ocenění a zabalená v romantickém elegantním obalu, z něhož vyzařuje luxus, je objektem touhy. Každý signifikatní odstín propůjčuje rtům podmanivou intenzivně pigmentovanou barvu a současně dodává neodolatelný lesk. Dlouhotrvající komfortní formule je obohacena o unikátní Color-shine komplex, který zanechává rty viditelně hladší, buclatější a zářivější. Lehká hedvábná textura zahaluje rty závojem saténové smyslné barvy, která je naprosto svůdná. Obsahuje SPF 15.”
Oficiální popis Volupté Perle: “This creamy and nourishing lipstick is enveloped in a luxurious gold case with the elegant YSL logo. Lips instantly feel soft and supple, drenched in sophisticated color with a satiny-pearl finish. The secret—an exclusive blend of nourishing and soothing ingredients combined with pearls caress lips in sensual shine for irresistible lips. Long-lasting and highly comforting formula, leave lips looking smoother, fuller and more radiant. SPF 15.”
Volný překlad: Tato krémová a vyživující rtěnka je zahalena v luxusním zlatém pouzdře s elegantním YSL logem. Rty jsou okamžitě měkké a pružné, pokryty sofistikovanou barvou se sametově perleťovým finišem. Tajemná speciální směs výživných a zjemňujících ingrediencí v kombinaci s operlami polaská ústa smyslným leskem tak, aby rty byly ještě více neodolatelné. Dlouhotrvající a vysoce komfortní formule zanechává rty na pohled hladší plnější a zářivější. Obsahuje SPF 15.”
Z těchto popisů jsem vypozorovala dva rozdíly mezi oběma variantami, a to že klasická Volupté má rtům dodávat lehký lesk a je velmi pigmentovaná, kdežto Volupte Perle – jak již logicky ze samotného názvu plyne – má perleťový finiš a sofistikovanou (tedy spíše jemnou) barvu. Klasikou Volupté jsem zkoušela jen v Sephoře, a to na ruku, a nezdála se mi skutečně klasicky matná, ale ani příliš lesklá. Výběr barev byl bohužel mimo mnou nositelné spektrum a pak jsem najednou a zcela náhodou na netu narazila právě na existenci Volupté Perle. Nejsem si tím úplně jistá, ale mám podezření, že řada Volupté Perle v ČR není v kamenných prodejnách běžně k dostání. Alespoň já si ji nevšimla ani v Sephoře, Marionnaud a Douglasu. Pokud víte, kde se dá sehnat, dejte mi, prosím, vědět. Proto jsem vybírala přes swatche a musím říct, že jsem opět byla nesmírně příjemně potěšena, že rtěnka byla v reálu naprosto stejně úžasná jako na swatchi.

Snažila jsem se vybrat co nejpřirozenější odstín. Mám pocit, že bych se stejně příliš nesekla ani s jiným odstíny, neboť rtěnka má skutečně jemnou barvu, lze ji zintenzivnit další vrstvou. Barva je středně sytá hnědo-růžová s velmi lehounkým perleťovým (s modrými odlesky) třpytem. Na fotkách barva v pouzdře není úplně reálná – na mých je o malilinko tmavší než ve skutečnosti a na zapůjčených ze stránek thebeautylookbook je zas o něco světlejší, odpovídá až barva na rtech. I když to není mnou původně hledaný dupe Burberry Pink Sepia, je úžasná.





Skvěle klouže po rtech a díky její hladké konzistenci nevytváří nánosy, nehrudkuje ani nezalézá do vrásek. Rty jsou skutečně ihned zjemnělé jak po nanesení balzámu, musím doplnit, že mám na mysli balzám v krémové podobě (např. Biotherm Beurre De Levres, apod.), který se do rtů ihned vsákne (kdežto většina balzámů v tyčince často díky tužší konzistenci zanechává na rtech jakýsi „voskový“ povrch). Také má jemně nasládlou chuť, jež mi připomíná Labello Dragon Fruit. Tím se současně dostávám k výdrži - myslím, že to bude velký problém, neboť je skutečně vynikající a brzy zřejmě celou rtěnku „sním“ :-) Vážně se nedokáži udržet a pokud někam vyrážím, musím si rty často přetírat.
K balení – setkávám se na netu většinou s naprosto nadšenými názory, ale již jsem si přečetla i mínění, že je to kýč. Já osobně zůstávám neutrální, do obalu jsem se sice bezmezně nezamilovala, ale nesouhlasím ani s druhým názorem. Zpracování pouzdra je skvělé. Obal působí luxusně a líbivě (nikoli však v pejorativním smyslu). Můj „problém“ s obalem je spíš v tom, že jsem na jednodušší a kubističtější tvary jako je právě obal Burberry rtěnek. Také nejsem milovníkem zlatých a lesklých barev, miluji spíše odstíny matné stříbrné, ocelové, atp. Proužek uprostřed obalu není v tomto případě v barvě konkrétního odstínu jako je to běžné např. u klasické Volupté, nýbrž je v perleťové barvě, na těchto stránkách jsem si všimla, že je tomu tak u Volupte Perle v odstínu 101 až 105.
Obsah 4 gr, cena klasické Volupté v Sephoře je myslím 850,- Kč.
Hodnocení – 10 z 10 bodů, láska na první pohled i dotek. Určitě půjdu do dalšího odstínu.
Swatche odstínů zapůjčeny od mých oblíbených karlasugar.net a thebeautylookbook.com





12 komentářů:

  1. Jaksi se obávám, že této lásce také podlehnu, zvláště po tvém článku, ale zatím statečně odolávám.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám od YSL jen tu variantu Volupte Sheer Candy (což je v podstatě jen takový barevný balzám), ale tu klasickou bych někdy taky ráda vyzkoušela. O řadě Perle slyším poprvé, až půjdu do sephory, tak se mrknu, jestli se u nás prodává, ale já jsem si jí na pultíku nikdy nevšimla. Jinak já jsem velký fanda toho jejich balení, mně se strašně moc líbí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jěě, tak o Sheer Candy jsem neznala a dívám se na ní teď prvně na googlu, ten stříbrný obal se mi líbí tedy o mnoho víc než ten zlatý - kdepak jsi ji kupovala?

      Vymazat
  3. Úžasně napsané. Až moc. Takovou rtěnku jsem taky neměla objevit. Sice nejsem rtěnková, ale od odříkaného chleba největší krajíc, že:-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za pochvalu, ale kdo z nás dvou skutečně úžasně píše je nasnadě - závidím Ti talent psát tak skvělé a neskutečně vtipné články
      to je taková moje malá pomsta :-), když už i já kupuju rtěnky, tak ať je nás v tom víc :-)

      Vymazat
  4. Volupté Perle u nás není, já jsem se na Sparkling pink ptala už o prázdninách, prodavačky nemají ponětí o téhle řadě YSL. a ty jsi ji koupila kde? jsem to nějak nevyčetla nebo jsem slepá zas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za informaci, bohužel, jsem se bála, že to tak - jak je v ČR zvykem - dopadne :-(
      koupila jsem ji na Jahodě (cz.strawberrynet.com), neobjednávala jsem tam od zavedení nižší hranice DPH pro dovoz z neEU zemí, poslali mi velkou slevu pro obnovení objednávek, tak jsem to riskla a zkusila objednat a vyšlo to

      Vymazat
  5. Odstín 104 je úžasný a to že tahle rtěnka má kouzelný obal si říkám pořád dokola od té doby, co jsem ji spatřila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojoj, barvička opravdu velmi jemná a decentní a hodí se ke všem příležitostem, škoda, že v ČR není běžně dostupná

      Vymazat
  6. Uzasna rtenka!!:))
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu