Instagram

středa 3. října 2012

Burberry & spol. - podrobnosti k zářijovým favoritům






Burberry, rtěnka z řady Lip Cover, č. 32 Pink Sepia, limitka z Fall 2012 Collection.
Nejsem rtěnková, jak jsem se - alespoň mám ten dojem – zde někde přiznala. Přesto mě tato rtěnka uchvátila na první pohled. Je to přesně odstín, který hledám už od dávnověku. Na fotografii však barva nevyšla – jeví se červenohnědá, avšak skutečná barva je růžovohnědá.
Burberry rozlišuje dvě řady rtěnek – Lip Mist, které mají být více hydratační a rty mají spíše jen lehce tónovat, a Lip Cover, které jsou zvláčňující díky obsaženým olejům, více pigmentované a obsahují anti-aging ceramidy.
Samotné balení je úžasné, luxusní, lehounké s povrchem vytvářející dokonalý kovový dojem a károvaným designem. Víčko se samo přitáhne magnetem. Úhledná Burberrácká kára jsou pak i na samotné rtěnce.
Barva je tedy růžovohnědá s jemným lesklým finishem, žádné třpytky však nenajdete. Na mých rtech působí téměř naked dojmem – je to v podstatě jen sytější odstín mých vlastních rtů. Zanechává rty skutečně hebké. S výdrží je to u mě těžké – neustále něco piji, navíc ji používám v slabé vrstvě, takže nemohu říct nic více určitého.
Hledala jsem dlouho :-) než jsem objevila alespoň 2 mušky na kráse, avšak opravdu jen drobné, a to, že obal je díky svému „kovovému“ designu náchylný na oťapání a taktéž o chlup větší než bych považovala při manipulaci za pohodlné.
Aplikovat lze pro sytější dojem normálně přímo rtěnkou nebo – jak Burberry doporučuje – pro přirozenější dojem nejprve aplikovat na prsty a pak vklepat do rtů.
Má jemnou parfemaci (na rtech ale cítit není), která mi něco připomíná z dětství a nedokážu identifikovat co (mám podezření, že voní jako jediná rtěnka, kterou kdy moje maminka vlastnila a kterou ji v počátku 80tých let přivezla kamarádka z Francie).
Musím říct, že jí neskutečně miluji. Hodnocení 10 bodů z 10.
Obsah 3,8 gr. Spotřeba po otevření do 24 měsíců. Oficiální cena je 28 €.
Burberry makeup lze koupit na oficiálních stránkách Burberry store pro ČR. Jedná se však o limitku, která je již pro Evropu zcela vyprodaná, lze ji sehnat snad momentálně již jen v USA - http://us.burberry.com/store/fragrance-beauty/lips/lip-cover/prod-38452321-sepia-pink-no32/.
Nešlo mi nafotit swatche, proto pro lepší představu barvy – video zde.




Bobbi Brown, oční stíny z řady Metallic eye shadow, č. 11 Rockstar.
Jedná se o moje první stíny od BB a jsem z nich nadšená. Barva mi velmi připomíná jiné moje oblíbené stíny (MAC, Cloudy Afternoon – více zde). Jedná se o jemnou, světlou taupe barvu, tedy hnědavou s dotekem šedé. Má – na rozdíl od Cloudy Afternoon (zde) – kovový finish. Obsahuje jemné třpytky. Nepráší, dobře přilne k oku, (na bázi) celodenní výdrž.
Hodnocení 10 bodů z 10.
Obsah 2,8 gr. Spotřeba není uvedena. Lze zakoupit např. v síti parfumerií Douglas. Oficiální cena 630,- Kč (kupovala jsem na dny Marianne s 25% slevou).
Swatch zapůjčen z teptalia.com.




NARS, tvářenka Liberte, limitka Summer 2012 Color Collection.
Nars tvářenky jsou pro mě nezbytnou klasikou, mám je momentálně čtyři. Tato, jak si vzpomínám, byla popsána jako burned apricot, což ji přesně vystihuje. Je to něco mezi terakotou (ne však tolik cihlové) a meruňkovou (s absencí příliš oranžové). Neobsahuje třpytky. Nepráší, celodenní výdrž. Dokonale si sedla s rozjasňovačem Amber Diamond od Diora. Řadím jí k „bronzerovým“ tvářenkám, z toho důvodu ji používám samostatně a bronzer vynechávám.
Hodnocení 10 bodů z 10.
Obsah 4,8 gr. Spotřeba do 12 měsíců od otevření. Lze zakoupit v síti parfumerií Sephora (zde myslím je jako limitka již vyprodána) nebo z UK na http://www.hqhair.com (pozor platí se poštovné). Oficiální cena 890,- Kč (kupovala jsem na dny Marianne s 20% slevou).
Swatch zapůjčen z karlasugar.net.




Chanel, oční stíny z řady Illusion D´ombre, Long Wear Luminous Eyeshadow, č. 83 Illusoire.
Vždy, když je vezmu do ruky, vzpomenu si na sympatickou slečnu Milu z http://illussoire.blogspot.cz/ :-)
Na stíny Illusion D´ombre naleznete řadu recenzí i na českých blozích. Tipla bych si, že nejoblíbenější je barva Emmerville. Tak jen ve zkratce – mají zvláštní, gelovou sktrukturu díky níž se na první pohled hutná hmota ve skutečnosti po oku jen rozplyne. Lze je užívat jako oční stín či jako linku. Jsou dodávány se speciálním štětečkem (osobně však jím stíny z kontajnerku jen naberu, po oku již roztírám raději prsty). Mají třpytivý efekt a být dlouhotrvající (já osobně musím mít i pod nimi bázi). Váhala jsem mezi Illusoire a Epatant, vyhrála první – je to něco mezi tmavou mauve a taupe barvou. Vidím v ní tmavě fialovou, hnědou i šedou. Má nádherný stříbrný lesk. Svým způsobem mi připomíná moje v dávné minulosti oblíbené stíny L´oreál Crea creme, název odstínu si již přesně nepamatuji něco jako Plum či Purple.
Hodnocení 10 bodů z 10.
Obsah 4,8 gr. Spotřeba do 12 měsíců od otevření. Lze zakoupit v síti parfumerií Sephora či Douglas (zde jsem koupila). Oficiální cena 849,- Kč (kupovala jsem na dny Marianne s 25% slevou).
Swatch zapůjčen z karlasugar.net.

13 komentářů:

  1. Přesně takovou podobnou rtěnku hledám. Tu, co zvýrazní barvu rtů, ale nebude úplně rudě červená, neboť ta mi vůbec nesluší. Něco decentního, co rty zanechá hezky upravené...Díky za tip:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta barvička je snad můj první skutečně splněný kosmetický sen :-), hledám dupe, dám vědět, když najdu

      Vymazat
  2. Já jsem svůj blog podle těch stínů doopravdy pojmenovala:-) Celou tuhle kolekci Illusion dOmbre mám totiž moc ráda:-) Docela mě mrzí, že se do ČR nedostal odstín Riviere, který byl součástí asijské kolekce Fleur de Lotus... Ale koukala jsem, že ho měli na rajčeti, ale vzhledem k tomu, že mi opět někde zmizela další objednávka ze zahraničí, tak z toho mám už trochu strach:-( Jinak ta rtěnka je nádherná, podobný odstín by se mi na podzim také líbil:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. páni :-) tak to jsem se zcela nečekaně trefila :-)
      skutečně je to nááádherný odstín rtěnky až je mi jí líto vypotřebovat :-)

      Vymazat
  3. Moc krásný design stránek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažila jsem se s podzimem přejít zas na malinko jiný vzhled

      Vymazat
  4. Kamarádka mi říkala, že Burberry bude v plánovaném obchodě Burberry poblíž Stavovského divadla, tam kde kdysi byla CK Fischer, dnes spíš u ZARY a naproti MAX MARY.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je skvělá zpráva, moc děkuji - mám už totiž ve wishlistu lesk a tvářenku. Určitě si vyberu i další rtěnky, také bych ráda odzkoušela makeup. Vím, kde býval Fischer - kdysi jsem kolem něho denně chodívala cestou do a ze školy :-)

      Vymazat
    2. těsně vedle :-) Práva. Nejsem z Ph, jezdila jsem vlakem na Hlavák, takže jsem měla trasu Sherwood - Růžová ul - Jindřišská - Panská - Příkopy - Havířskou ke Stavovskému div - železná - Staromák a Pařížská (od té doby nemůžu Pařížskou ani vidět :-)

      Vymazat
    3. Ale vlastně si to měla z dna do luxusu a zpět :).

      Já chodím právě na tu Fildu a mlsně jsem kroužila kolem tři měsíce až otevřou a nakonec budou otevírat když jsem pryč. Ach jo.

      Vymazat
    4. přesně :-)
      ale je to rozhodně důvod se do těch končin vrátit, třeba se tam potkáme :-)

      Vymazat
  5. Ten Bobbi Brown a Chanel stín se mi moc líbí

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu