Instagram

úterý 18. září 2012

MAC, limitovaná kolekce Heavenly Creature


Jedné soboty na přelomu července a srpna jsem zavítala do MACu (OC Chodov) podívat se nabídku z limitované kolekce minerální dekorativní kosmetiky Heavenly Creature Eyes a Heavenly Creature Color. Přiznávám, že jsem po googlení měla zájem hlavně o tvářenku Ring of Saturn, ale jak to tak bývá, byť mi info sms od MACu přišla pouhý den před návštěvou MACu, stojany zely již delší čas prázdnotou. Slečna prodavačka mi sdělila, že kolekce je k dostání už od 1.7. a že sms přišla nyní zřejmě proto, že je v ČR kolekce platná pro oba dva měsíce, tedy červenec a srpen 2012.
Nakonec jsem odešla se dvěma minerálními očními stíny, a to Bright Moon a Earthy. Váha 1,8 gr, cena 590,- Kč za jeden stín. Jedná se o větší balení než je jejich standardní (1,3 gr), nelze je tedy přesunout do MAC paletek. Zaráží mě trochu, že předchozí limitovaný minerální stín, zakoupený též letos, vážil 2,2 gr a stál 550,- Kč (vice zde).
Minerální oční stíny jsou oblíbené zejména proto, že je lze užít za sucha (jemnější odstín) či za vlhka k dosažení intenzivnějšího odstínu.
Stíny jsou zapečené, je tedy třeba při nabírání štětcem o něco více zatlačit. Díky té hutnější konzistenci v podstatě nepráší. Dobře se s nimi pracuje na oku, jdou výborně stínovat s dalšími i dobře přilnou k pokožce. Jako všechny MAC stíny mi (na bázi) vydrží na oku celý den. Pigmentace – oproti posledně zmiňovaným NYX stínům – se nijak neztrácí.



Bright Moon – balení mi připomíná něco jako hydrometeorologickou mapu s nepravidelnými vlnkami a ostrůvky v odstínech stříbrné, šedé a ledově zelenkavé. Po smíchání dostanete nádherný světlý stříbřito-zelenkavo-modrý stín. Odnášela jsem si poslední kus. Barvička se mi líbila na netu už před nákupem, nebylo tedy, co řešit. Lze ji použít samostatně na celé víčko nebo v rámci stínování (pěkný zejména k zdůraznění středu víčka).

Earthy – zde jsou mramorové spirálky v odstínu béžové, hnědé a měděné. Tyto barvy se pro mě - nepochopitelně jak – smísí ve světlý převážně hnědý taupe s lehkým měděným třpytem (zařadila bych ho spíš mezi studené stíny - díky tomu popelavěšedému vyznění - oproti odstínu Satin taupe, který je vyloženě teplá barva). Řekla bych klasický nude odstín. Tato barvička mě původně na oficiálních stránkách MACu nijak neoslovila, ale v obchodě mě mile překvapila. Chvíli jsem přemýšlela, zda si ji vůbec koupit. I když je to hezká barva, nepřišla mi nijak zvlášť originální. A pak jsem si vzpomněla na svoji předchozí výbornou zkušenost s minerálním stínem z jiné limitované kolekce a současně na svoje zklamání z tzv.prošvihlých nákupů. Možná, že to znáte také. Něco se Vám líbí, řeknete si, že si to rozmyslíte a když se konečně rozhodnete koupit, již to je k nesehnání. Pak teprve nabudu šíleného pocitu, že bez věci nemohu žít – podpořeno zejména faktem, že ta věc je vyprodaná, protože je tak úžasná a neopakovatelná - vynaložím ohromné úsilí k jejímu získání, avšak už marně. Takže raději než v budoucnu litovat, stín jsem koupila. Pokud mě omrzí, můžu jej vždy poslat dál, že :-) Na lehce opálené či přirozeně středně tmavé pleti nebude tato barvička téměř vidět. Je vhodná spíše pro hodně světlou pleť či naopak hodně tmavou. Lze ji použít na celé víčko nebo jako pomocník při stínování (např.k zjemnění tmavších přechodů). Byť se jedná o jeden odstín, dá se říct, že každý výrobek je tak trochu originál, podle toho jaké se jim podařilo do dané „pánvičky“ nanést množství té či oné barvičky - mohla jsem si vybrat s více měděnými nebo s více hnědými spirálkami. Sáhla jsem po té s více béžovou a hnědou. Nemusím zrovna moc měděné a čistě bronzové barvy.

Hodnocení: 7 bodů z 10 – kvalitní stíny i pěkné barvičky, avšak odebírám body za nepříliš velkou originalitu – hodně podobné stíny naleznete totiž mezi stálou nabídkou MAC.

4 komentáře:

  1. Já jsem tuhle kolekci v MAC taky obdivovala a přesně ten bright moon se mi líbil nejvíc:-) Ta kolekce je celkově jinak pěkná, má zajímavý nápad:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také ji považuji za dost podařenou v té záplavě MAC limitek. Bohužel mívám neskutečnou smůlu na ulovení vyhlídlých kousků - často jsou to právě ty nejvíce oblíbené i ostatními

      Vymazat
  2. tohle byla le od macu, co mě za dlouhou dobu oslovila. a náhodou jsem procházela kolem macu, když byly ještě plné stojany... takže ve výsledku mám doma jednu tvářenku (tu křiklavou růžovou)... no a tento článek mě připomněl, že bych ji možná mohla konečně vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za příspěvky, je příjemné vidět zpětnou vazbu